Trivselregler

2024-05-07

Trivselregler

Allmänt
Vi som bor i flerfamiljshus skall respektera våra grannars nattro. Tänk på att inte slå hårt i dörrar, spela hög musik, snickra, borra mm mellan 21.00-07.00. Lördagar och helgdagar mellan 18.00-09.00. Naturligtvis bör man även på andra tider visa lämplig hänsyn.

Rökning
Rökning i eller på allmänna utrymmen såsom entréer, trapphus och loftgångar är förbjudet. Tänk även på att rökning på balkonger kan vara störande för närmaste grannarna. Släng ej heller ut fimpar från fönster eller balkonger.

Matning av fåglar
Mata inte fåglar från eller på balkongen. Fåglarna blir lätt tama och flyger snart in och förorenar även andras balkonger. Tänk på att fågelmat på dagen blir råttmat på natten.

Rastning av hundar
Rasta hunden utanför bostadsområdet. Låt inte hunden kissa vid entrén och kan inte hunden ”hålla sig” så ta alltid upp bajset med plastpåse. Detta är självklara regler som ska följas.

Cyklar, barnvagnar
Enligt brandmyndigheten får ej utrymningsvägar vara blockerade. Cyklar, barnvagnar mm. får ej vara placerade i entréer, våningsplan eller loftgångar så att evakuering försvåras. Dessutom ökar det nedsmutsningen samt är ett hinder vid städning. Använd de utrymmen som är avsedda för förvaring av ovanstående.

Förråd
Förvara inte sådant som lätt kan bli tillhåll för ohyra i ditt källarförråd. Gamla madrasser, stoppade möbler mm. blir snart en sanitär olägenhet. Se över ditt förråd i emellanåt och kasta allt gammalt skräp.

Grillning
Föreningen har ett flertal kolgrillar med bord och sittplatser på området. Ingen bokning krävs för dessa utan det är ”först till kvarn”.
Vid grillning på balkongen får enbart elgrill användas. En inglasad balkong är att betrakta som inomhus och gasol- eller kolgrill är därför strikt förbjudet.